Det har varit tokfint väder hela dagen och jag blev så himla sugen på att grilla. Pappa sa att han inte tänker ta fram grillen förrän efter påsk, så jag fick ta ugnen till hjälp istället. Visst, det blir inte lika gott, men iallafall. Något som ställde till komplikationer var att strömmen gick mitt uppe i allt, så laxen blev lite ojämnt grillad och tyvärr ganska torr. Lyckligtvis gjorde jag en sås till som smakade sommar, och som snabbt fick mig att glömma att laxen inte var helt perfekt.
Grillad baconlindad laxfilé, 2 portioner
2 laxfiléer
2 baconskivor
pepparmix
citronpeppar
Sommarsås
1 dl lätt crème fraiche
½ msk majonnäs
dill, gräslök
örtsalt
pepparmix
Krydda filéerna med pepparmix och citronpeppar. Dela baconskivorna på längden så att du får fyra långsmala remsor. Linda två remsor runt varje laxbit. Lägg på galler i ugnen (med en folieklädd plåt under). Sätt på grillen och grilla i 10 minuter, vänd, och grilla ytterligare 10 minuter eller tills laxen är färdig.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till såsen. Smaka av med kryddorna.
Et voilà!