Självklart glömde jag kameran när jag cyklade iväg för att möta upp Mirja. Eftersom vi hade pratat ihop oss tidigare idag och gjort upp att vi skulle äta hemma hade jag inte ens med mig några pengar (mest för att slippa ta med en väska). Vi strosade några varv på stan och sen bjöd Mirja på mjukglass. Tack fina!
När jag kom hem gjorde jag söta små syltgrottor. De blev sådär härligt frasiga och ännu lite godare med extra fyllning/topping. Andreas smakade på en med hallonfyllning och gav den tummen upp. Kanske bör tillägga att han inte är så förtjust i bakelser. Förutom munkar, det älskar han.
Syltgrottor, ca 16 st
125 g rumstempererat smör
¾ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl (hade inget, tog maizena istället)
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
valfri sylt
Rör samman smör och socker. Blanda ner resterande ingredienser och forma degen till små bollar. Fördela i små brödformar och ställ på en plåt. Gör en grop i varje boll med fingret och lägg i en klick sylt i varje. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 10-12 minuter. Lyft av från plåten och låt svalna.
Jag fyllde hälften av mina med hallon- och hälften med jordgubbssylt. När de hade svalnat klickade jag på lite frosting i form av kesella (hade ingen philadelphia), äggula, florsocker och en gnutta kokos, och så ytterligare en klick sylt på toppen.