Lax, honung och chèvre anses ju vara en lyckad kombo. Jag hade bara brie hemma, så det fick bli det istället. En fräsch sallad, rostade valnötter och jag var i hamn. Wilma ringde när jag stökade som värst i köket och frågade om jag hade bakplåtspapper hon kunde få låna. Minuten senare kom Thore över, hämtade bakplåtspappret, gav pappa tips med dörrmonteringen han höll på med och bjöd över mina föräldrar på middag i morgon kväll. En sån relation vill jag ha till mina grannar i framtiden.
Lax med honung och brie, 1 portion
1 laxfilé
pepparmix
timjan
brieost
1 msk flytande honung
1 tsk olivolja
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda på båda sidor med pepparmix och timjan. Skär ett snitt diagonalt mitt i laxen och lägg brieskivor mellan. Blanda honung och olivolja och ringla över laxen. Baka i ugnen i 15-20 minuter på 200°C.
Servera med rostade valnötter, gräddfil, avokado, körsbärstomater och ruccola.