Eftersom vi hade en stor burk oöppnad keso som gick ut igår passade jag på att göra kesoplättar till frukost. Smaksatte med lite kanel och åt dem med lättvispad grädde (eftersom den också sjöng på sista versen) och äppelmos. Annars hade det fått bli kesella med lite vaniljsocker istället. Och bär, men jag var helt enkelt för lat för att tina. Ett rivet äpple hade säkert också varit gott att blanda ner i smeten. Det får jag testa nästa gång. Himla goda blev de hur som helst.
Kesoplättar, 1 portion (4 plättar)
1 ägg
1½ msk dinkelmjöl
125 g keso (½ liten burk)
salt
ev. kanel
Blanda alla ingredienser. Ha lite smör eller olja i en stekpanna och skeda upp två lagom stora plättar. Stek på medelhög värme. Vänd försiktigt när undersidan stelnat. Låt steka ganska länge. Lägg sedan upp på en tallrik och servera med valfria tillbehör.