Testade den här laxrätten för första gången nu i helgen. Hittade receptet på
Matplatsen och lyxade sen till det lite extra genom att fylla laxen med den närproducerade chèvren jag köpte i lördags. Mamma och pappa grillade revbensspjäll och flintastek i stället, men mamma tyckte det luktade så gott att hon var tvungen att smaka lite och hon var minst sagt avundsjuk. Nya favoriten här hemma!
Krämig vitlökslax, 4 portioner
4 laxfiléer
ca 150 g chèvre
1 ask Cantadou Vitlök & örter
3 dl grädde
salt, citronpeppar
Garnering
ca 400 g skalade räkor
Sätt ugnen på 200°C. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Skär snitt diagonalt i laxen och fyll med bitar av chèvre. Rör ihop färskost och grädde till en sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Garnera med räkor och servera med ris och sallad.