Det har inte blivit mycket grillat den senaste tiden. Vädret har inte direkt lämpat sig för det. Finns inget tristare än när det växlar mellan strålande solsken och ösregn under en och samma dag, det kan väl åtminstone bestämma sig och hålla sig till en åt gången? Hur som helst, kände att jag behövde fräscha upp grillminnet lite. De här bilderna är tagna för nån vecka sen, en sån där underbar sommarkväll. Den minsta kycklingbiten är fylld med pesto i stället för vitlöksost, av den enkla anledningen att vi inte hade vitlöksost så det räckte. Men vad gjorde det, pestofylld kyckling går heller inte av för hackor! Och den här vitlöks- och örtkycklingen... Vad ni än gör – snåla inte med osten!
Baconlindad kycklingfilé med vitlöksgömma, 3-4 portioner
4 kycklingfiléer
örtkryddor (t.ex. persillade eller provencalska örtkryddor)
svartpeppar
1 burk Bonjour vitlöksost
1 pkt bacon
Skär ett (eller flera beroende på filéernas storlek) snitt i kycklingfiléerna så det blir som en ficka. Krydda både insidan och utsidan med örtkryddor och peppar. Fyll fickorna med rikligt med vitlöksost. Dela baconskivorna på längden och linda in kycklingen i dem. Grilla tills kycklingen är färdig, tar olika länge beroende på filéernas tjocklek och hur varm grillen är, men ca 20 minuter (10 minuter på varje sida). Kontrollera att köttsaften är klar och att köttet inte är rosa.
Det går även bra att köra dem i ugnen i stället, 225°C i ca 20-30 minuter.