Här kommer min återskapelse av chèvresalladen på Le Pain Français. Jag hade tyvärr inga oliver hemma, annars hade jag lagt till det också. Paprika, som är med i originalsalladen, skippade jag, i övrigt är det så gott som samma. Blev riktigt nöjd med resultatet. En fröjd för ögat!
Chèvresallad
chèvreost
blandsallad (t.ex. ruccola & mangold)
soltorkade tomater i olja
rödlök
gurka
körsbärstomater
svarta oliver
valnötter
flytande honung
salt, svartpeppar
Lägg salladen i en djup tallrik. Skiva osten, rödlöken och gurkan. Strimla de soltorkade tomater och skär körsbärstomaterna i kvartar. Fördela ovanpå salladen tillsammans med oliverna. Häll på lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Strö över valnötterna. Ringla över lite flytande honung. Krydda med salt och avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen.