Enligt tradition hade vi en nykomling på julbordet. 2012 blev det en finfin laxröra på goda knäckesticks. Lax (och röror...) lär jag aldrig tröttna på!
Knäckesticksen blir rätt mjuka och tråkiga om röran får ligga för länge så det är bäst att lägga på den strax innan servering. Annars kan man ju faktiskt servera röran vid sidan av. Den är god att bara sleva i sig!
Varmrökt lax på knaprigt knäcke
200 g varmrökt lax
1 msk dijonsenap
2 msk finhackad gul lök
ca 1 dl crème fraîche
1 msk hackad dill
salt, svartpeppar
knäckesticks (t.ex. Vilmas)
dill
Mosa laxen med en gaffel i en bunke tillsammans med senap, lök och crème fraiche. Rör ner dillen och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen.
Fördela röran på knäckesticksen strax innan servering. Garnera med dill.