Blåbärsscones (paleo)
Datum: 2019-03-01 Tid: 14:13:00
Mitt go to-fika när jag vill ha nåt snabbt och gott är bananscones (länk), lätt att slänga ihop och uppskattas av alla. Idag fick det bli en variant med blåbär som blir lite sötare än banansconesen, där sötman kommer från blåbären.
Blåbärsscones, 6-8 st
1 banan
2 ägg
1½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk pofiber (kan ersättas med mandelmjöl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 200°C. Mosa bananen och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör sedan ner i äggblandningen till en ganska fast smet. Blanda till sist ner blåbären, försök att inte röra runt för mycket. Klicka ut 6-8 scones på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till och nagga med gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Kommentarer
Trackback