Fick sms av Elin när jag var nere på stan förut som frågade om inte jag kunde baka den goda ananaspajen jag bjöd på när vi hade pajkväll förra året och ta med ikväll på tjejmyset. Och visst kunde jag det. Det här receptet har väl inte undgått nån - det är ständigt återkommande i bloggvärlden - men jag lägger upp det iallafall. Skulle det va nån som missat det här måste ni testa - det är verkligen syndigt gott!
Ananaspaj
Pajdeg150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl crème fraiche
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk krossad ananas
Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen. Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag. Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Rör till sist ner den avrunna ananasen. Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugnen på 175°C i 30-35 minuter (eller 200°C i ca 20 minuter, men jag tycker den blir bättre när den får stå lite längre på lägre temperatur).
Låt svalna och servera som den är, eller med vaniljvisp eller vispad grädde.