Tigerräkor är min nya last
Datum: 2009-02-28 Tid: 18:24:47
Det här är vad jag kallar lyxmat. I morse när jag och mamma åt frukost frågade hon om jag hade planerat någon middagsmat idag. Hon sa att hon var sugen på skaldjur, och det säger jag aldrig nej till, så jag letade bland olika recept på Internet och fastnade för det här. Alltså, tigerräkor är långt ifrån billigt, men det här är verkligen nånting jag kan tänka mig att betala lite extra för. Den helgen jag flyttade hem från Stockholm och mamma och pappa kom dit för att hämta hem mig, gick vi ut för att äta "Hej då Stockholm!"-middag på en fin restaurang i Huddinge, och då åt vi nån typ av chili- och limemarinerade tigerräkor till förrätt. Det var det godaste på hela kvällen, och det här påminde om det. För någon som mig, som älskar både skaldjur och ost, var det här rena drömmen. Jag kan till och med sträcka mig så långt som att säga att det hamnar på min topp fem lista över god mat jag ätit genom åren. Iallafall om jag bara räknar den mat jag lagat själv. Det kanske bör tilläggas att jag var väldigt hungrig, but you get the point - this dish put a five mile smile on my face.
Grillade prosciuttolindade tigerräkor med halloumiost, 4 portioner
16 stora råa tigerräkor, skalade
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
2-3 krm salt
8 skivor prosciutto
ca 200 g halloumiost
1 msk olivolja
4-5 träspett
Tina räkorna om de är frysta och lägg spetten i blöt. Hacka vitlök och persilja fint och blanda med olja och salt. Pensla räkorna och låt stå en stund. Dela skinkan i halvor så det blir 16 avlånga remsor. Linda in varje räka i en skinkremsa och trä upp på spetten. Grilla i ugnen tills räkorna blivit rosa, ca 5 minuter. Dela under tiden osten i avlånga bitar och pensla dem med olja. Ta ut räkorna när de är klara, lägg osten på gallret och grilla tills den fått fina ränder.
Servera med wokade grönsaker och sweet chilisås.
16 stora råa tigerräkor, skalade
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
2-3 krm salt
8 skivor prosciutto
ca 200 g halloumiost
1 msk olivolja
4-5 träspett
Tina räkorna om de är frysta och lägg spetten i blöt. Hacka vitlök och persilja fint och blanda med olja och salt. Pensla räkorna och låt stå en stund. Dela skinkan i halvor så det blir 16 avlånga remsor. Linda in varje räka i en skinkremsa och trä upp på spetten. Grilla i ugnen tills räkorna blivit rosa, ca 5 minuter. Dela under tiden osten i avlånga bitar och pensla dem med olja. Ta ut räkorna när de är klara, lägg osten på gallret och grilla tills den fått fina ränder.
Servera med wokade grönsaker och sweet chilisås.
Kommentarer
» Ida
Det trodde jag med :P
Trackback