När Elin och jag satt i köket förut ringde de tydligen från
Coop. Såg det först en timme senare och ringde upp, men fick inte tag på Morgan, så det blev en promenad ner till Palmviken för att prata med honom där istället. Hade jag bara haft mobilen till hands hade jag fått jobba idag också. Typiskt. Å andra sidan kunde jag ju umgås med Elin som planerat, men när den enda inkomst man har är att hoppa in extra när de ringer känns det minst sagt surt att missa tillfällena som bjuds. Får hoppas att de ringer fler gånger, och att jag har mobilen i närheten nästa gång. Hur som helst har jag njutit av en härlig solskensdag i sällskap med en fin vän, och jag gissar att jag inte är ensam om att tycka att det känns som att våren är på väg?
Även idag stod jag för middagen. Fördelen med det är att jag kan laga precis det jag känner för - och slipper ta hand om disken efteråt. Idag var jag sugen på mango chutney, och vad passar då bättre än att göra något med kyckling? Trots att pappa varken gillar kyckling eller paprika särskilt mycket (han har nån teori om att han inte tål rå paprika, men om den är tillagad går det tydligen bra) åt han gladeligen, så jag tar det som ett gott betyg.
Kycklingfilé Kerala, 2 portioner
1 stor kycklingfilé eller 2 normalstora
salt, vitpeppar
½ paprika
2 salladslökar (eller purjolök)
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mango chutney
1 tsk dinkelmjöl
Sätt ugnen på 200°C. Krydda kycklingen med salt och peppar. Dela den i mindre bitar och bryn i matfett i 3-5 minuter. Strimla paprika och lök och lägg i en ugnsfast form. Fördela kycklingen ovanpå. Blanda crème fraiche med mango chutney och mjöl. Bred blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen i 15-20 minuter.
Servera med sallad och kokta grönsaker eller pasta/ris/potatis.