Det blev lax till middag idag igen, mest för att mamma ville ha det till lunch i morgon, och jag lovat att fixa lunchlåda åt henne. Inte mig emot, lax går ju att variera i det oändliga och jag tycker alltid att det är lika gott. Dagens recept har jag inte ätit på över ett år, men när jag bodde i Stockholm åts det flitigt. Hade faktiskt totalt glömt bort det, men kom att tänka på det häromdan när jag försökte hjälpa
Sofia med matinspiration. Den som väntar på nåt gott väntar visst inte för länge, för det här smakade verkligen kanon idag.
Lax med honungsdressing, 1 portion
1 laxfilé
½ lök
salt
pepparmix
½ dl lätt crème fraiche (eller matlagningsgrädde)
1 tsk senap (dijon)
1 msk honung
2 msk citronsaft
dill
Dela laxen i kuber och krydda med salt och pepparmix. Hacka löken och stek tillsammans med laxen i olja i några minuter. Tillsätt crème fraiche. Gör en dressing på honung, citron och senap och häll det i laxpannan. Ha i dill och smaka av.
Jag valde att servera med champinjoner och avokado med citronpeppar, men det är egentligen tänkt att man ska blanda med kokt pasta, vilket också är väldigt gott.