Kombon vit choklad och kakor kan inte bli annat än bra. Fick lite flashbacks från bussresorna med basketen där det var i det närmaste obligatoriskt att ha med sig ett paket kakor. Maryland var en ständigt återkommande favorit, och det var evigheter sen jag åt det sist.
De var precis lika goda som för fyra år sen.Tyvärr tog jag ut kakan ur frysen lite för tidigt. Kaffet dröjde nämligen längre än väntat, eftersom kokaren krånglade. Därför blev cheesecaken lite för mjuk och svår att skära i fina bitar.
Men himmelskt god! Så god att Wilma bad mig om receptet (som jag hittade
här) efteråt och frågade om jag fanns tillgänglig för uthyrning nästa gång hon skulle bjuda på middag. Ytterligare ett bra betyg alltså, och jag var faktiskt ganska nöjd själv också.
Cheesecake med vit choklad3 ägg
2 dl socker
200 g philadelphiaost
3 dl grädde
100 g vit choklad
1 pkt Maryland cookies (valfri smak)
100 g smör
färska bär
silverkulor
Separera äggvitorna från gulorna. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna och sockret pösigt. Vispa grädden och blanda ner den och philadelphiaosten med gulorna. Riv chokladen fint och blanda ner även den. Vänd till sist i vitorna. Mixa kakorna (jag tog de röda) till smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Häll på smeten och låt stå i frysen i minst 4 timmar. Ta ut ur frysen ca 20 minuter innan servering. Garnera med färska bär och silverkulor.