Skagenröra
Datum: 2009-03-28 Tid: 17:52:07
Elin vill ha med mig ut, och jag befinner mig mer eller mindre i koma. Okej, så illa är det inte, men jag har halvsovit större delen av dagen, läst Flickan som lekte med elden och tagit ett fotbad. Det är vad jag orkat med. Nu har jag precis ätit mat - godaste skagenröran - och börjar känna mig lite piggare, bortsett från att jag har huvudvärk. Med lite tur får jag med mig mamma på en uppfriskande promenad lite senare, annars får jag väl gå själv.
Skagenröra, 4 portioner
800 g räkor med skal
1 paket crabfish
2½ dl lätt crème fraiche
1¼ dl majonnäs
1 burk röd stenbitsrom
½ dl hackad dill (helst färsk)
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Skala räkorna. Blanda crème fraiche, majonnäs, rom och dill. Finhacka löken, hacka räkor och crabfish grovt och rör ner alltsammans i crème fraiche-blandningen. Pressa till sist i vitlöken och ställ kallt i minst 30 minuter.
Servera på rostat bröd med isbergssallad och gärna lite extra grönsaker vid sidan av.
800 g räkor med skal
1 paket crabfish
2½ dl lätt crème fraiche
1¼ dl majonnäs
1 burk röd stenbitsrom
½ dl hackad dill (helst färsk)
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Skala räkorna. Blanda crème fraiche, majonnäs, rom och dill. Finhacka löken, hacka räkor och crabfish grovt och rör ner alltsammans i crème fraiche-blandningen. Pressa till sist i vitlöken och ställ kallt i minst 30 minuter.
Servera på rostat bröd med isbergssallad och gärna lite extra grönsaker vid sidan av.
Kommentarer
Trackback