För att variera mitt tacosätande lite åt jag enchiladas till middag idag. Det finns hur många olika varianter som helst på enchiladas, men jag gjorde det verkligen enkelt för mig. Det enda som egentligen skilde sig från när jag vanligtvis äter tacos var att jag slängde in tortillan i ugnen några minuter, men det kändes annorlunda och det var trots allt det jag var ute efter. Eftersom ugnsformen jag använde var lite för liten fick enchiladan formen av en banan. Charmigt värre! Gjorde guacamole på en halv omogen avokado som mamma lämnat kvar till mig. Vet inte om det räknas som guacamole egentligen, gick inte att mosa den utan det blev snarare röra med avokadobitar i. Och så crème fraiche, tacosås och grönsaker (vid sidan av) till det. Enkelt, snabbt och gott!
Enchiladas, 4 portioner
500 g köttfärs
1 påse tacokryddor
4 tortillabröd
riven ost (jag hade Västerbottenost, lyx!)
tacosås
Bryn köttfärsen i lite olja. Häll i tacokryddor och vatten enligt anvisningar på förpackningen. Fördela köttfärsen på tortillabröden. Klicka på tacosås och strö över riven ost. Lägg i en ugnssäker form och gratinera i ugnen på 200°C tills osten smält och tortillan blivit lite knaprig.
Servera med guacamole, crème fraiche, tacosås och grönsaker.