Det här är en av rätterna jag hade på mitt lilla påskbord. Hittade receptet i Leva&Bo. Använde mig bara av riven cheddarost, tog stenbitsrom i stället för löjrom och fryst gräslök i stället för färsk. Det blev jättegott, älskar sån här plockmat!
Rökta laxrullar med ostkräm och löjrom, 20 st (8 bufféportioner)
10 stora skivor kallrökt lax
Fyllning
2 dl riven ost (gärna cheddar + svecia)
ca 2 msk crème fraiche
1 tsk dijonsenap
½ dl hackad gräslök
2 msk löjrom
nymald vitpeppar
Garneringgräslöksstrån
Börja med fyllningen. Rör ihop riven ost, crème fraiche, senap och gräslök. Fyllningen ska bli ganska fast och inte flyta ut när den rullas i laxen. Smaka av med peppar. Dela laxskivorna på hälften så det blir två breda remsor av varje skiva. Lägg ca ½ msk ostkräm på varje remsa och rulla ihop. Ställ rullarna på högkant och toppa med en klick löjrom och några gräslöksstrån.