En klassiker på gottebordet. Om man vill kan man blanda mandelmassan med 2 msk konjak för lite vuxnare smak, men barnet i mig tyckte det var himla gott utan (och konjak äger jag ingen, den brukar pappa stå för). Ska jag va ärlig vet jag inte riktigt hur många det blev. Jag nallade nougat och mandelmassa under tiden jag rullade bollar. Men 40 ganska små bollar borde man få ut. För små ska de va, annars blir det väldigt mastigt.
Mozartkulor, 40 st
250 g nougat
400 g mandelmassa
200 g mörk choklad
Skär nougaten i 40 små tärningar. Rulla tärningarna till jämna bollar. Dela sedan mandelmassan i 40 bitar. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka, lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll. Mjöla gärna händerna lite så det inte kladdar. Smält chokladen i vattenbad och låt chokladen svalna lite. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen. Låt bollarna rinna av lite innan du lägger upp dem på ett bakplåtspapper eller ett galler. Låt stelna helt. Förvara svalt.