Kebabsås
Kommentarer
» Emma
Enkelt och gott! Ska prova det nästa gång jag gör kebabpizza :)
Trackback
Kom precis på att jag lovat att lägga ut receptet på kebabsåsen jag brukar göra. Smakar alltså inte som kebabsåsen man brukar få på pizzerior, men är himla god på pizza ändå. Lite svårt med måttenheter eftersom jag alltid höftar och dessutom inte gjort den på ett tag. Bäst är det att testa sig fram och gå på känsla. Vill man göra det riktigt lätt för sig är det bara att köpa färdig kebabsås på t.ex. Coop (smakar vitlök) och sen blanda ner chilisås eller ketchup i den. Klart på tre röda och inte alls dumt. Annars kan man förstås göra allt från scratch och då brukar jag göra ungefär så här:
Kebabsås
1½ dl crème fraiche
1 dl gräddfil
½-1 dl ketchup/chilisås
1 vitlöksklyfta
oregano
salt, peppar
Blanda samman crème fraiche, gräddfil och ketchup/chilisås. Pressa ner vitlöksklyftan och smaka av med kryddorna.
Enkelt och gott! Ska prova det nästa gång jag gör kebabpizza :)