Smörgåsbakelse med lax- och crabfishröra
Datum: 2011-01-12 Tid: 15:48:37
Den första förrätten jag gjorde till trettondagsmiddagen förra veckan. Receptet hittade jag hos
Tänk om jag ändå hade en blogg som jag modifierade lite. Vi var överens här hemma om att den här förrätten var godast, den andra var däremot finare att se på. Lat som jag var hoppade jag över citronskivorna till garneringen.
"Det är ju ingen som äter dem ändå," tänkte jag och tyckte det var slöseri med citron som kan användas till så mycket annat. Kakan jag gjorde idag t.ex. Recept på den, och på förrätt nummer två, kommer. Har massor av nya recept att dela med mig av, men orken räcker inte riktigt till. Mitt immunförsvar har i vanlig ordning tagit semester när jag äntligen är ledig och slappnar av ordentligt.
Hej feber och svullen hals!
Smörgåsbakelse med lax- och crabfishröra, 4 portioner
8 skivor vitt formbröd
1 pkt surimisticks à 100 g
50 g rökt lax
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1½ msk finhackad dill
svartpeppar
citronpeppar
Garnering
salladsblad
svart el. röd stenbitsrom
dill
citronskivor
Hacka crabfishen och laxen och blanda med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaka av med kryddorna. Rosta ev. brödet och ta ut en rundel ur varje brödskiva. Lägg ut 4 rundlar på varsin tallrik. Lägg på sallad och hälften av fyllningen. Lägg på resterande rundlar ovanpå, klicka på resten av fyllningen som en ring runt kanten så det blir en liten fördjupning i mitten. Skeda på lite rom i fördjupningen och garnera med dill och citronskivor.
Kommentarer
Trackback