Har ju glömt att berätta vad jag åt till middag på min födelsedag (22/12). Ända sen jag såg receptet på
Matplatsen för längesen har jag velat testa det. Var övertygad om att jag skulle gilla det, och nog hade jag rätt alltid. Så gott! Helt klart en ny favoriträtt!
Ber om ursäkt för bilden, men testa, lovar att det är gott!
Här {
länk}
finns en bättre bild på brödet.
Italienskt bjudbröd, 3-4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 g köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)
1 lantbröd el. liknande (runt eller avlångt)
Sätt ugnen på 175°C. Hacka lök, vitlök och tomater. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Skär av ett lock på brödet och gröp ur det tills det återstår en kant på ca 2 cm runt om. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills det är genomvarmt.
Servera med en god sallad och gärna en klick crème fraîche.