Middag på Sjömagasinet
Datum: 2012-05-19 Tid: 15:45:07
Såhär är det: Jag har varit med om en så fantastisk matupplevelse att jag nästan inte finner ord. Sken som en sol hela kvällen och trodde hela tiden att det omöjligt kunde hålla i sig – men ack så fel jag hade. Hade skyhöga förväntningar på
Sjömagasinet {
länk} och det levde verkligen upp till dem och mer därtill.
Min kompis Anders hade fått ett presentkort och jag hade turen att bli medbjuden. Det var en kväll med ren och skär lyx rakt igenom, och vi tänkte att när vi ändå var där var det lika bra att slå på stort, så det blev fördrink, fyrrättersmiddag, vinpaket och kaffe som avslutning. Aldrig nånsin har jag ätit så god mat förut! När jag får nånting riktigt fint att fira (och känner att jag har lite extra pengar att göra av med...), då ska jag minsann gå dit igen. Mysig atmosfär, jättetrevlig och kompetent personal – och så maten med stort M!
Här kommer ett bildregn från förra lördagen. Håll till godo!
Medan vi funderade över val av meny beställde vi in ett varsitt glas roséchampagne.
Det satte tonen för resten av kvällen. Godaste bubbel jag druckit!
Efter att vi hade bestämt oss för Wagners Val samt vinpaket fick vi helt oväntat in en liten aptitretare som bestod
av len sparrissoppa, kallrökt lax och löjrom. Till det kom även en korg med lite olika bröd (såå gott!)
och ett fantastiskt smör med havssalt. Hade kunnat äta bara det resten av kvällen.
Sen kom förrätten: sallad på hummer med knaprigt bacon, rostade pistagenötter, pinjekärnor, gula russin samt
mild parmesandressing. Till det ett vitt vin som verkligen lyfte fram smakerna. Dog och kom till mathimlen!
Kolla bara vad som gömde sig under!
Nästa rätt var ostronfylld, vinpocherad sjötungsfilé med smörsås, toppmurklor, sparris och sjökorall.
Den såsen alltså... Och toppmurklorna. Och fisken förstås! Även till den här rätten fick vi ett gott vitt vin.
Därefter fick vi smörstekt torskrygg och halstrad anklever med Madeirasås och stuvade bönor med bacon och
spetskål. Så lena och fina smaker! Ett passande rödvin till det.
Efter en välbehövlig paus var det dags för dessert: crème brûlée med smultron som sorbet, mousse och maräng.
Jag har tidigare inte varit jätteförtjust i crème brûlée. Ingen efterrätt jag gått runt och längtat efter, och heller
inget jag skulle beställa om jag fick välja när jag är på restaurang, men efter det här får jag nog tänka om.
Det var verkligen perfektion! Makalös efterrätt – och ett gott dessertvin till det.
Knäckig yta, krämigt inre och svalkande härlig smultronsorbet.
Pausade lite igen. Kände att vi inte ville att kvällen skulle ta slut riktigt än, så vi beställde in kaffe.
Hade inte väntat oss att få in ännu mer godsaker. Mätt var man ju egentligen redan men...
... minimacaroons, chokladdoppade marshmallows och björnbärsmarmelad gick allt ner ändå.
Tack Anders för en helt fantastisk kväll!
Kommer aldrig glömma den.
Kommentarer
Trackback