Gubbröra
Datum: 2019-01-09 Tid: 07:36:00
Varje år försöker jag göra nåt nytt till julbordet och sist blev det den här gubbröran, som jag serverade i portionsglas (lånade av mina föräldrar, som i sin tur fått dem i arv efter farmor). Blev en riktig hit, alla åt upp och hade mer eller mindre slickat rent. Bra betyg!
Gubbröra, 8 portioner
125 g matjessillfilé + lite spad
3 hårdkokta ägg
1 liten rödlök
2 msk crème fraîche
1 msk majonnäs
dill, gräslök
salt, peppar
Hacka matjessillen. Skala och hacka äggen. Finhacka rödlöken. Lägg i en bunke och blanda med crème fraiche, majonnäs samt lite spad från matjessillen. Smaka av med örter, salt och peppar. Fyll snapsglas eller andra små portionsglas.
Garnera med gräslök vid servering.
Kommentarer
Trackback