Kesobröd
Datum: 2017-06-05 Tid: 07:33:00
Ostplättar i all ära, men ibland kan man bli sugen på nåt som liknar "riktigt" bröd. Då är den här kesolimpan inte så dum, glutenfri såklart och fylld med massa goda fröer. Godast nybakat eller rostat, men funkar även att frysa och bara tina. Receptet hittade jag på bloggen Supermat (MåBra). Jag hade inga pumpafrön utan dubblade solrosfröna istället. Bara att ta de frön man själv gillar eller har hemma alltså.
Kesobröd
4 ägg
250 gram keso
250 gram keso
1 dl mandelmjöl
½ dl linfrön
½ dl pumpafrön
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
brödkrydda
½ dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
brödkrydda
Sätt ugnen på 175°C. Mixa alla ingredienser och häll i en brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med valfria frön. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter.