LCHF-frallor
Datum: 2017-03-09 Tid: 07:39:00
Jag brukar äta chiapudding till frukost på vardagarna och sen nåt litet vid 8.30-tiden. Tidigare blev det oftast ostplättar men kände att det var dags för variation så de senaste två veckorna har jag haft med en liten minifralla i stället. Riktigt goda, särskilt nygräddade eller värmda en snabbis i mikron så att smöret smälter. Det har jag tyvärr inte möjlighet till här på jobbet utan får göra i ordningen dem kvällen innan men de är goda då också. Vill man ha minifrallor kan man göra 7-8 st, annars räcker det till 5-6 st normalstora.
LCHF-frallor, 5-6 st
½ dl crème fraîche
2 äggvitor
1 dl skalade sesamfrön
2 tsk fiberhusk
½ dl pofiber
½ dl mandelmjöl
½ dl solroskärnor
1½ tsk bakpulver
2 krm salt
Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop äggvitor och crème fraîche (behövs ingen elvisp). Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i äggblandningen. Låt stå några minuter. Forma till 5-6 bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.