Bananbröd i långpanna
Datum: 2019-05-16 Tid: 18:47:00
Gillar det här med att baka i långpanna, både när det gäller kakor och bröd. Här kommer ett recept på bananbröd som är glutenfritt, paleo- och LCHF-vänligt. Brukar ju göra bananscones till fikat men det här brödet passar bättre som frukostbröd eftersom jag tagit lite färre bananer och därför inte får samma sötma, men går såklart att ta nån extra banan och ha som fikabröd också.
Bananbröd i långpanna
4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
½ dl linfrö
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk brödkryddor
1 tsk kanel
1 tsk salt
6 ägg
2 dl vatten
2-4 bananer (beroende på önskad sötma och banansmak)
Sätt ugnen på 200°C. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg och vatten i en separat bunke. Häll i de torra ingredienserna, blanda ordentligt. Mosa bananerna och blanda ner dem. Låt stå någon minut. Bred sedan ut blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Picka med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills brödet fått fin färg. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.