Carro hade gjort en jättegod hallon- och blåbärspaj till efterrätt igår som verkligen gav mig mersmak. Så vid tolvsnåret idag letade jag fram en gammal ugnssäker form i passande storlek som var mormors en gång i tiden och slängde ihop en egen pajvariant. Eftersom jag inte utgick från nåt recept och inte skrev ner vilka mängder jag använde mig av är det inte så stor idé att lägga ut nåt utförligt recept. I botten var det iallafall en blandning av crème fraiche, socker och vaniljsocker. Sen bären (vinbär, hallon och blåbär) ovanpå, och lite potatismjöl för att det inte skulle bli för rinnigt. Smultäcket bestod av smör, havregryn, mjöl och socker, och så ringlade jag över lite sirap för att få det sådär "knäckigt". In i ugnen i ca 20 minuter på 225°C, sen var det klart. Vispade ihop grädde, crème fraiche, socker och vaniljsocker och åt till, eftersom jag inte hade nån vaniljvisp. Smaskigt!
(Suddig bild, pajen kommer direkt från ugnen och "bubblar" fortfarande)
Till middag blev det lax (i form av laxrosor) med
kräftstjärtstäcke.