Frukost är så himla gott! När jag går och lägger mig på kvällen längtar jag efter att få äta frukost nästa dag. En ny favorit är knäckebröd med makrill. Det vita på tomaten på bilden är förresten mjölk. Den ramlade nämligen ner i min gröttallrik. Och ja, jag vet att det är ett halvätet knäckebröd, but sometimes it's hard to control yourself. Nöden har ingen lag, heter det ju.
Knäckebröd med makrillröra1 burk makrill i tomatsås
1½ msk kesella
1 msk chilisås
pepparmix
oregano
Ta upp makrillen och lägg i en liten plastburk eller skål. Lämna kvar större delen av tomatsåsen. Blanda makrill med kesella, chilisås och kryddor. Lägg på ett knäckebröd eller annat gott bröd, toppa med grönsaker, frön/nötter och lite extra pepparmix. Förvara i sluten burk i kylskåpet. För mig räckte det här receptet till fyra knäckebröd.
Här hittar ni ursprungsreceptet, och en betydligt aptitligare bild.