Här kommer receptet på den lyckade budapestlängden. Hittade det
här, och att spritsa ut botten var verkligen en toppenidé. Nu var jag inte särskilt noggrann när jag spritsade så det blev lite ojämnt, men det gjorde inte det minsta. Mamma sa till och med att hon tyckte den var godare än de man köper. Ett bättre utlåtande kan man inte önska sig.
Budapestlängd med jordgubbar
6 äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsanpulver
100 g hasselnötter
1 liter färska jordgubbar
3 dl grädde
vaniljsocker
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Finhacka hasselnötterna och blanda dem med marsanpulvret. Vänd försiktigt ner i smeten. Klä en plåt med bakpapper, fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut ca 10 längder. Grädda i nedre delen av ugnen på 175°C i 20-25 minuter. Lyft av från plåten och låt svalna på galler (med bakplåtspappret kvar). Vispa under tiden grädden och skär ner bitar av jordgubbar. Smaksätt med vaniljsocker. Vänd sedan upp kakan upp och ner på ett annat bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred på gräddfyllningen, rulla ihop och garnera.
(För ett snyggare resultat kan man förstås kantskära också, men min kära mamma tyckte inte det behövdes.)