Tanken var ju att vi skulle gå till bryggan och äta middag idag, men Andreas har varit sjuk i princip hela veckan och är fortfarande inte helt frisk, så vi kom fram till att det är ganska bortkastat att lägga ut massa pengar på mat han inte ens känner smaken av. Det får helt enkelt bli nästa helg istället. Men de här två hade jag iallafall bakat tills idag, eftersom vi lite halvt firat mammas födelsedag. Både recepten kommer från Leva&Bo, men ni hittar dem
här och
här. Den andra påminner väldigt mycket om Pinocchiotårtan, och jag skulle rekommendera att grädda den i 40 minuter på 150°C istället för 20 minuter på 200°C. Den blev inte det minsta fluffig och marängen blev varken kladdig eller knaprig utan sjönk bara ihop. Smaken var det visserligen inget fel på. Gjorde även en kolakräm och hade mellan, vilket gjorde det ännu godare.
Kolakräm 1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 msk sirap
1 tsk kakao
3 msk kallt smör/margarin
Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Koka under upprörning i ca 5 minuter eller tills blandningen är något tjockflytande. Tillsätt smöret och låt svalna. Krämen verkar tunn först, men blir fastare när den kallnar.