Vad sägs om en aningens seg blåbärspaj med krispig kant? Om du gillar det borde du testa den här! Jag gjorde inte full sats och använde en lite för stor pajform, vilket gjorde att pajskalet inte nådde ända upp på kanterna. Blåbär hade jag heller inte så det räckte utan fyllde ut med jordgubbar, men gott blev det förstås ändå.
Blåbärspaj
Pajskal
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning
ca 250 g blåbär
2-3 msk strösocker
½-1 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 225°C. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform så att den går upp en bit över kanten. Strö över blåbären, sikta över potatismjölet och sockra efter smak. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera med grädde, vaniljsås eller glass.