Så var det slut på julmaten för det här året. (Okej då, mamma griljerade en ny skinka idag eftersom vi har gäster här i helgen, men jag har inte ätit överdrivet mycket julskinka i år så det går ner lite till...) Har länge velat testa ett recept på kycklinglasagne från Ica och nu äntligen har jag gjort det. Kanongott och superbra bjudmat! Använde färska lasagneplattor och en lite för stor form, vilket gjorde att kycklingröran inte riktigt räckte utan det fick bli lasagneplattor (och ost såklart) överst, vilket gjorde att de blev lite böjda. Fast smakmässigt gjorde det ju ingen skillnad. Originalreceptet hittar ni lite längre ner.
Tacokryddad kycklinglasagne, 4 portioner
500 g kycklingfilé
2 gula lökar
250 g broccoli
1 röd paprika
2 påsar tacokryddor
1½ dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
200 g philadelphiaost
2 dl mjölk
ca 9 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
Sätt ugnen på 175°C. Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Strimla kycklingfiléerna. Stek kyckling och grönsaker i lite matfett i 5 minuter. Tillsätt tacokryddorna och vatten. Rör i crème fraiche, färskost och mjölk. Koka upp. Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm, med ett tunt lager av kycklingröran. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva kycklingröra och lasagneplattor. Avsluta med ett lager kycklingröra. Strö över osten. Ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter.
Servera med en god sallad.