Hade inga större planer för dagens middag, mer än att jag ville att det skulle va crème fraiche i. Problemet var bara att det inte fanns nån crème fraiche hemma. Försökte få pappa att åka och köpa åt mig (skulle ha åkt själv om det inte varit för att jag hade ett gäng brownies i ugnen, och pappa tyckte inte att jag skulle riskera att låta honom passa dem under tiden heller) men han kom med en rad undanflykter.
"Det är så kallt ute att jag fryser bara av tanken på att sätta mig i bilen," sa han och sen gick han ut och skottade snö. Jaha. Sen sa han att jag allt kunde komma på nåt annat, mumlade nåt om att jag som lagade så mycket mat säkert kunde mixtra ihop nåt. Som om jag kunde trolla! Hur som helst, efter att ha rotat runt lite i kyl och frys bestämde jag mig för att göra quesadillas. Blev lite sugen på det efter att ha sett att
Pernilla ätit det i helgen. Hade ju gärna haft crème fraiche i röran, men löste problemet genom att ha i grädde och reda med mjöl. Sen gjorde jag en sås till, där jag än en gång hade velat använda mig av crème fraiche. Istället blev det kesella, majonnäs, sweet chilisås och lite svartpeppar. Ibland är jag inte så dum faktiskt.
Kycklingquesadillas, 1 portion
1 tortillabröd
1 stor kycklingfilé
salt, svartpeppar
paprikapulver
knappt ½ burk chunky salsa tropical
½ dl grädde
1 msk vetemjöl
riven ost
Skär kycklingfilén i småbitar. Stek i matfett i några minuter. Krydda. Tillsätt salsa och grädde. Blanda ner mjölet och rör tills det tjocknat. Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna. Fördela kycklingröran på ena halvan och strö över riven ost. Vik ihop, vänd och stek tills det fått fin färg på båda sidor.
Servera med grönsaker och en god sås.