Jag har en skön känsla i kroppen. Tröttheten jag känner är faktiskt riktigt behaglig; det känns att jag lever - men på ett bra sätt. Har precis duschat och sitter i sängen som jag bäddade rent i igår. Dagen på jobbet gick förvånansvärt fort, men det brukar i och för sig va så när det går i ett. Vi blev dessutom bjudna på mat: grillad lax, bakad potatis, sallad och romsås. Eller ja, det var ju vi i charken som fixade maten, men i alla fall. Egentligen hade jag tänkt äta rester från middagen jag åt igår. När jag kom hem från jobbet igår hade jag nämligen en förpackning köttfärs som låg och väntade på mig. Hungrig som en varg slängde jag ihop tacoköttfärs, och för att göra det lite roligare blev det tacoknyten som jag gratinerade i ugnen. Hade tänkt göra en crème fraiche-röra att toppa med, men glömde totalt bort det när det väl var dags att stoppa in knytena i ugnen. Gjorde i och för sig inte så mycket, det blev ju gott, och crème fraichen hade jag ju som tillbehör ändå.
Tacoknyten, 4 portioner
ca 500 g köttfärs
1 påse tacokryddor
4-8 tortillabröd
tacosås
riven ost
ev. crème fraiche
Sätt ugnen på 200°C. Stek köttfärsen. Rör ner tacokryddor och vatten enligt anvisningar på förpackningen. Fördela köttfärsen på tortillabröden och vik ihop. Lägg dem i en ugnssäker form med skarven nedåt. Bred ut tacosås på bröden och toppa med ost (eller blanda ihop tacosås, ost och crème fraiche och bred på). Gratinera i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält och tortillabröden fått lite färg.
Servera med valfria tacotillbehör.