Jag tror bestämt att jag fastnat i pastasalladsträsket. Tur att maten smakar så bra där. Har lite svårt för varm mat när det är varmt ute. Då är en pastasallad perfekt, eftersom den kan ätas ljummen eller - med fördel - kall. Den här pastasalladen var det flera år sen jag åt sist, hittade receptet när jag kikade igenom min gamla receptbok häromdan. I ursprungsreceptet ska det inte va nån tonfisk, men jag brukar ha i en burk ändå. Passar superbra ihop med sweet chilisåsen, bönorna och löken. Går säkert bra med kyckling också. Jag uteslöt paprikan eftersom jag är inne i en period då jag fått för mig att jag inte gillar det.
Pastasallad med tonfisk och sweet chilisås, 4 portioner
4 portioner pasta
1 liten burk kidneybönor à 125 g
1 burk tonfisk
1 paprika
½ rödlök
2-3 vårlökar (kan uteslutas)
1-2 dl lätt crème fraiche, beroende på hur kladdigt du vill ha det
½-1 dl sweet chilisås
1 msk hackad persilja
salt, peppar
citronpeppar
Koka pastan och låt den svalna. Låt kidneybönorna och tonfisken rinna av. Kärna ur och strimla paprikan. Hacka rödlöken och vårlöken. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av med sweet chilisås och kryddor.
Servera med sallad.