Fotograf: Magnus Skoglöf
Tommy Myllymäki och en av hans otroligt vackra rätter.
När jag ändå är inne på matlagningstävlingar. Igår fick jag ett mejl om att en av Europas främsta matlagningstävlingar -
Bocuse d'Or Europe - går av stapeln nu den 7-8 juni i Géneve. Tyckte det var intressant och tänkte att det kanske finns fler därute som delar min uppfattning men som också helt missat tävlingen. Det är EM för kockar och 20 utvalda länder gör upp om segern. De tolv bästa kvalificerar sig till final i Kock-VM
- Bocuse d'Or 2011 - nästa år, och vinnaren får en statyett och en prissumma på 12 000 euro. Sverige kommer ha en representant på plats och i år är det Tommy Myllymäki - årets kock 2007 - som försvarar de svenska färgerna.
Varje land ska tillaga två rätter: en fisk- och en kötträtt, och bägge rätterna ska tillagas för 14 personer. Huvudråvarorna består av norsk hälleflundra respektive en halv kotlettrad samt valfritt urbenat kalvhuvud, kalvfötter eller kalvbräss. Tävlingen är uppdelad i två dagar där tio länder tillagar sina rätter första dagen och resterande tio nästa dag. Tommy är med i den första gruppen,
så nästa måndag, den 7:e juni, får vi hålla tummarna för honom. Vinnaren presenteras sedan på tisdagskvällen.
Ps. Glömde säga att det kommer fler och bättre bilder från tapastävlingen. Det var fotografer där som tog kort och jag kommer få ett kollage så fort de sammanställt allt.