Bacon- och kräftpasta
Datum: 2010-05-14 Tid: 16:06:36
Min lunch tidigare i veckan. Något av en kylskåpstömmarrätt. Hittade inspiration på Allt om Mat och anpassade sen efter vad jag hade hemma. Krämig och god vardagsmat. Ett glas vitt vin till och det hade nästan känts lite festligt.
Bacon- och kräftpasta, 2 portioner
2 portioner pasta
1 pkt bacon
½ burk kräftstjärtar i lake à 300 g
6 körsbärstomater
5 färska champinjoner
smör till stekning
½ msk balsamvinäger
½ tsk honung
4 bollar fryst spenat, tinad
1-2 msk hackad persilja
½ vitlöksklyfta
2½ dl grädde
½ grönsaksbuljongtärning
1 dl riven parmesan
salt, svartpeppar
ev. 1 msk maizena
Koka pastan. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Låt kräftstjärtarna rinna av. Halvera tomaterna. Ansa svampen och skiva den. Fräs tomat och svamp i en klick smör i några minuter. Tillsätt balsamvinäger och honung och fräs ytterligare någon minut. Rör ner spenat och persilja. Pressa i vitlöken och häll på grädden. Smula ner buljongtärningen och låt puttra i ca 5 minuter. Vänd i bacon, kräftstjärtar och parmesan. Smaka av med salt och peppar och rör ev. ner maizena för tjockare konsistens.
Servera med pastan.
Kommentarer
Trackback