Gottebrunch! Hemligheten med äggröra, enligt Gordon, är att inte låta kastrullen eller stekpannan (jag föredrar stekpanna, bränner inte fast då) stå på plattan hela tiden, utan lyfta av den då och då. Dels för att undvika att det bränner fast i botten, dels för att tillagningsprocessen fortsätter även när kastrullen inte står på spisen. En annan sak som är viktig att tänka på är att inte krydda förrän precis i slutet, eftersom saltet bryter ner äggen och gör att det blir väldigt vattnigt. Så, när äggröran känns snäppet lösare än du vill ha den: ta av kastrullen från plattan för sista gången, rör ner crème fraichen, krydda och låt det stå och gotta till sig lite. And there you have it: the perfect scrambled eggs!
Gordon Ramsay's scrambled eggs, 2 portioner
6 ägg
25 g smör
1-2 msk crème fraiche
salt, svartpeppar
hackad gräslök
Knäck äggen i en kastrull eller stekpanna och tillsätt smöret. Vispa inte upp äggen innan utan börja röra om (gärna med en slickepott) när kastrullen står på spisen på medelvärme. Ta av från plattan med jämna mellanrum. Växla mellan att ha kastrullen på och av plattan (3-4 gånger) tills äggröran tjocknat till önskad konsistens. Ta av från plattan och rör ner crème fraichen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner lite hackad gräslök.
Servera äggröran som den är, tillsammans med stekt bacon eller på ett gott bröd.