Durum TOAST
Datum: 2010-10-20 Tid: 22:44:40
För ett tag sen fick jag hem ett brev med information om ett nytt rostbröd från
Skogaholm och en värdecheck på bröd från
Fazer Bageri & Konfektyr. Häromdan löste jag in värdechecken mot nyss nämnda rostbröd, knatade tillbaka hem i duggregnet och satte igång brödrosten så fort jag kom innanför dörren. På
Skogaholms hemsida kan man läsa att brödet är toppat med vita och blå vallmofrön, och durumvetet ger ett högre protein- och näringsinnehåll än vanligt vetemjöl och ska även bidra till att göra brödet extra frasigt när det rostas. Tyckte brödet levde upp till förväntningarna: blev väldigt frasigt och gott och vallmofröna bidrog med lite extra smak. Så är man ute efter ett gott vitt rostbröd passar det här brödet jättebra; som frukostmacka med nåt gott pålägg eller varför inte som förrätt i stil med Toast Skagen?
Kommentarer
Trackback