Det här är en snabbfixad och god vardagsrätt som jag slängde ihop häromdan. Vill man inte köra veggie style kan man addera lite kyckling och göra en krämig kycklingpasta i stället. Själv var jag för lat för att tina kycklingfilé och tänkte att jag faktiskt kunde passa på att äta vegetariskt. Det blir inte det så ofta. En av mina favoriträtter är i och för sig vegetarisk.
Medelhavspajen {
länk} älskar jag verkligen! Den måste ni testa om ni inte redan gjort det!
Krämig veggiepasta, 2 portioner
2 portioner pasta
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
1 msk soja
ev. 1 msk maizena el. mjöl
8-10 svarta oliver
4 soltorkade tomater
1 tsk basilika
salt, peppar
riven parmesan
Koka pastan. Finhacka vitlöken och fräs den i lite smör i en kastrull. Tillsätt grädde och soja och koka upp. Red ev. med lite maizena eller mjöl för tjockare konsistens. Halvera oliverna och rör ner i kastrullen. Klipp ner tomaterna. Rör ner basilikan och smaka av med kryddorna.
Blanda pastan med riven parmesan. Servera med såsen.