Det här kalasade jag på i fredags framför handbollsmatchen mellan Sverige och Frankrike. I stället för det klassiska fredagsmyset à la tacos blev det en smarrig omelett med tacoköttfärs och ett krämigt täcke ovanpå, som jag åt tillsammans med de vanliga tacotillbehören. Enkelt att göra och inte särskilt tidskrävande, precis som det ska va. Hittade receptet på Tasteline och gjorde om det lite. Vill man ha en vanlig köttfärsomelett är det ju bara att utesluta tacokryddorna.
Tacokryddad köttfärsomelett, 3-4 portioner
Fyllning
400 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 påse tacokryddor
½ dl vatten
½ dl chilisås
salt, peppar
Omelett
4 ägg
1 dl grädde
1 tsk oregano
salt, peppar
Täcke
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 dl riven ost
körsbärstomater
Sätt ugnen på 200°C. Börja med fyllningen. Hacka löken och fräs tillsammans med köttfärsen. Pressa i vitlöken och rör ner tacokryddorna. Tillsätt vatten och chilisås. Låt puttra samman på svag värme tills det mesta av vätskan försvunnit. Smaka ev. av med salt och peppar.
Vispa ihop ingredienserna till omeletten och häll i en smord ugnsform. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter beroende på hur stor ugnsformen är. Omeletten ska nästan ha stannat helt. Ta ut formen ur ugnen och höj värmen till 225°C. Fördela köttfärsfyllningen ovanpå omeletten. Blanda grädde, crème fraiche och riven ost. Häll blandningen över köttfärsen och toppa med skivade körsbärstomater. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Servera med sallad och förslagsvis crème fraiche/gräddfil, tacosås och nachos.