Har du kvar överbliven färskpotatis efter midsommarhelgen? Här kommer ett förslag på vad du kan göra med den: en krämig potatissallad med massor av god parmesan. Det går förstås lika bra att göra den här potatissalladen med dagsfärsk potatis, bara man låter den kallna. Den är god både kall och ljummen. Vill man äta den kall är det bara att låta oströran svalna innan den blandas med potatisarna. Testa själva, supergott till grillat! Inspirationen till receptet fick jag från lokaltidningen
Arvika Nyheter, och som vanligt är måtten allt annat än exakta utan mer en fingervisning.
Krämig potatissallad med parmesan, ca 4 portioner
ca 20 små kokta kalla färskpotatisar
6 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
salt, svartpeppar
persilja
Skiva schalottenlökarna och vitlöken. Stek dem glansiga i lite matfett i en stekpanna. Rör ner grädde och crème fraiche. Tillsätt parmesan och låt sjuda tills osten smält och det tjocknat lite. Smaka av med salt och peppar.
Skiva potatisarna och blanda med röran. Strö över lite hackad persilja vid servering.