Titta vilket trevligt paket jag fick från Fazer häromdan! Det var precis vad jag behövde efter att ha varit ute i vad som började som snöstorm men sedan övergick till spöregn och snålblåst.
Våren kändes minst sagt avlägsen, och vad bättre piggar upp en soltörstande själ än choklad? I paketet fanns även information om en tävling som i skrivande stund är i full gång.
Den 28 februari drog tävlingen
Årets Bak- och Dessertmästare igång och kommer hålla på i 15 veckor. Tävlingen går ut på att skapa ett egetkomponerat recept, föreviga resultatet och anmäla sig till tävlingen på
den här hemsidan (
länk). Där finns mer information om tävlingen och vilka regler som gäller. En jury som består av bl.a. Mia Öhrn (konditor och matskribent), Josefin Crafoord (programledare) och Magnus Johansson (arrangör av
Chokladfestivalen) utser en veckovinnare under tävlingens 15 veckor som går vidare till en omröstning där svenska folket sedan avgör vilka fem bidrag som kvalificerar sig till en finalplats. Finalen äger rum på den årliga
Chokladfestivalen på Nordiska Museet i oktober och nytt för i år är att finalen kommer ha chokladtema.
Priser
- 1:a prisVinnaren erhåller den prestigefyllda titeln
Årets Bak- och Dessertmästare 2011 och får överta tävlingens vandringspokal. I förstapriset ingår även en weekendresa till Helsingfors med ett besök på anrika
Karl Fazer Café. Dessutom får vinnaren uppleva
Fazers restaurangvärld
F8 med Finlands första och nyligen öppnade champagnebar.
Årets Bak- och Dessertmästare får utöver detta en personlig rundvandring med Majlen Fazer på
Fazers chokladfabrik i Helsingfors.
- 2:a-5:e pris
Bak- och dessertböcker samt choklad och konfektyr från
Fazer (värde ca 500:-/st).
- Veckovinster
15 veckovinnare får varsin Ögon-profilierad KitchenAid (värde ca 5400:-/st).