Här kommer ett recept på finfin vardagsmat när orken tryter. Snabbt, billigt och gott! Om man gillar makrill förstås, och det gör i alla fall jag. Inspirationen hittade jag hos
Linnea, men gjorde en del ändringar och la till lite extra smått och gott. Vad blev det då? Jo, fina fisken!
Makrillpasta, 2 portioner
2 portioner pasta
1 gul lök
2 stora tomater
10 svarta oliver
1-2 vitlöksklyftor
½ dl grädde
ev. 2 msk crème fraiche
paprikapulver
salt, svartpeppar
basilika
1-2 burkar makrill i tomatsås
Garnering
persilja
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna och oliverna grovt. Fräs löken i lite matfett i en kastrull tills den mjuknar. Rör ner tomater och oliver. Pressa eller riv ner vitlöken. Tillsätt grädde och ev. crème fraiche. Krydda med paprikapulver, salt, peppar och basilika. Ha i makrillen (inklusive såsen). Finfördela fisken. Låt puttra samman i några minuter. Dra av från plattan och rör ner pastan i såsen.
Strö över lite hackad persilja vid servering.