Malins Låda Italiano
Datum: 2011-05-30 Tid: 11:09:00
Ja, Malin som i min fina klasskompis alltså. Jag fick det här receptet av henne för ett tag sen, och nu i helgen testade jag det äntligen. Gud så gott! Och så snabbt och enkelt. Klart på sisådär 30 minuter, sånt gillar vi. I ursprungsreceptet stod det ingenting om några kryddor, men som den kryddjunkie jag är kunde jag så klart inte låta bli. Jag tog lite allt möjligt faktiskt. Salt och peppar förstås, och så grillkrydda och lite citronpeppar. En vitlöksklyfta hade säkert också gjort sig riktigt bra i stuvningen, men den var inte alls dum precis som den var. Så när ni inte vet vad ni ska laga till middag - testa det här!
Malins Låda Italiano, 4 portioner
150-200 g spaghetti (eller annan pasta)
Stuvning
1 pkt bacon
1 burk tonfisk
1 gul lök
½ dl hackad persilja
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1½ dl grädde
1 ägg
valfria kryddor
Topping
1-2 tomater
1-2 dl riven ost
Garnering
persilja
Sätt ugnen på 275°C. Koka pastan. Klipp baconet i mindre bitar och stek i en kastrull eller stekpanna tills det fått lite färg. Låt tonfisken rinna av. Hacka löken. Rör ner tonfisk, lök och persilja. Finfördela tonfisken med en gaffel. Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka i 3-5 min. Smaka av med kryddor. Ta av kastrullen från värmen och rör ner ägget.
Lägg den kokta pastan i en smord gratängform och häll över stuvningen. Toppa med skivad tomat och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Strö över lite persilja.
150-200 g spaghetti (eller annan pasta)
Stuvning
1 pkt bacon
1 burk tonfisk
1 gul lök
½ dl hackad persilja
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1½ dl grädde
1 ägg
valfria kryddor
Topping
1-2 tomater
1-2 dl riven ost
Garnering
persilja
Sätt ugnen på 275°C. Koka pastan. Klipp baconet i mindre bitar och stek i en kastrull eller stekpanna tills det fått lite färg. Låt tonfisken rinna av. Hacka löken. Rör ner tonfisk, lök och persilja. Finfördela tonfisken med en gaffel. Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka i 3-5 min. Smaka av med kryddor. Ta av kastrullen från värmen och rör ner ägget.
Lägg den kokta pastan i en smord gratängform och häll över stuvningen. Toppa med skivad tomat och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Strö över lite persilja.
Trackback