För ett tag sen fick jag hem ett paket med cider från Astrakan. Det var fyra smaker:är äppelcider (torr och halvtorr), päroncider (halvtorr) och flädercider (halvtorr). Cidern kommer gå att köpa i daglivaruhandeln framöver. Flädercidern hade jag druckit tidigare, fast den stakare varianten som finns att köpa på Systembolaget. Gillar den eftersom den inte är sådär sötsliskig som cider har en tendens att va. Hade förväntat mig att den torra äppelcidern skulle vara betydligt torrare och kanske bäst lämpad att använda i matlagning, men den var faktiskt riktigt god att dricka precis som den var. Annars är de fyra sorterna framtagna just för att passa till mat. Såhär skriver Astrakan:
"Astrakan Äppelcider torr passar gärna till rätter med kyckling och fläsk. God till klassisk svensk husmanskost.
Äppelcider halvtorr passar till kryddstarka rätter (asiatiskt, sushi). Fruktsötman dämpar hettan på ett bra sätt.
Päroncider halvtorr passar bra till buffébordet, tapas och gärna till ostbrickan.
Fläderblom halvtorr passar bra till bärdesserter, såsom jordgubbscheesecake."
Gillade som sagt alla smakerna, men favoriten var nog päroncidern. Drack den isande kall precis som den var. Törstsläckare!