Här kommer ett tips på en god middag lagom till helgen. Jag gillar ju som bekant tacos i alla former, och tycker alltid det är trevligt att variera mig lite (även om jag antagligen aldrig kommer tröttna på gammal hederlig tacos...). Det här var inte så tokigt faktiskt. Krämigt, gott och lite annorlunda med grillad kyckling och champinjoner. Testa vettja!
Tacogratäng med kyckling, 4 portioner
1 grillad kyckling
1 purjolök
1 burk skivade champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokryddor
½ dl vatten
1 dl grädde
salt, peppar
Täcke
200 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
½ burk tacosås
salt, peppar
tomater
riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Bena ur kycklingen, ta bort skinnet och dela köttet i småbitar. Skiva purjolöken och fräs tillsammans med champinjonerna i lite smör tills champinjonerna vattnat ur sig. Lägg i kycklingen och pressa ner vitlöken. Rör ner tacokryddorna och tillsätt vatten och grädde. Låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en ugnsform. Blanda samman ingredienserna till täcket och fördela ovanpå kycklingröran. Lägg på skivade tomater och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Servera med nachos, sallad, tacosås och crème fraîche/gräddfil.