Citron- och smörbakad lax med avokado- och basilikasås
Datum: 2013-11-26 Tid: 17:27:00
När Johan kom hem från Afrika hade jag egentligen tänkt bjuda på det här till middag. Nu blev det ju inte så, utan i stället slängde vi ihop ett gäng laxrullar som från början var tänkt skulle utgöra förrätt, men som mättade tillräckligt bra för att fungera som huvudrätt. Den här laxrätten fick vänta till på söndag. Värd att vänta på...
Citron- och smörbakad lax med avokado- och basilikasås, 2 portioner
2 laxfiléer
1 citron
smör
salt, citronpeppar
Avokado- och basilikasås
1 kruka färsk basilika
1 mogen avokado
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl turkisk yoghurt
salt, peppar
Börja med såsen. Mixa alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen. Sätt ugnen på 150°C. Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med salt och citronpeppar. Hyvla över lite smör och lägg på en citronskiva. Baka i ugnen i ca 12-15 minuter tills laxen är färdig.
Servera med såsen och förslagsvis ugnsrostade grönsaker.
Total bliss
Datum: 2013-11-21 Tid: 13:04:00
Har ägnat de senaste dagarna åt att ta igen förlorad tid med min man. I lördags stod han plötsligt där utanför
min dörr, solbränd och glad. Vi tog en snabbtur till Ikea, köpte champagneglas, fixade mysmat à la laxrullar
fyllda med färskost, gräslök & pepparrot, rullade i sesamfrön, och kröp upp i soffan med ett glas rosébubbel.
Total bliss~ ♥
Längtan
Datum: 2013-11-11 Tid: 21:44:00
Johan är på semester med sin pappa i Afrika. Först var de på safari i Kenya och nu befinner de sig
på Zanzibar och njuter av paradiset. Själv ägnar jag dagarna åt att hetsplugga och lyssna på regnet.
Är inte alls avundsjuk... På lördag kommer han äntligen hem till Sverige – och åker direkt hit till mig!
Märkligt att man kan längta så mycket efter nån. Att en så liten kropp kan rymma så stora känslor. ♥