Gratinerad paprika med skinkröra
Datum: 2015-09-13 Tid: 11:34:00
Oj. Har inte haft på datorn på... jag vet inte hur länge. Därför har det heller inte blivit något bloggande på evigheter. Är däremot aktiv på Instagram, getiton heter jag där. Men det här är ju min digitala receptbank så egentligen borde jag försöka komma igång igen. Har lagat en himla massa gott sen sist, bl.a. det här. Jag och Johan kunde inte bestämma vad vi var sugna på så det blev lite gott och blandat i form av fyllda snackspaprikor, caprese och en röra med varmrökt lax. Här kommer receptet på paprikorna:
Gratinerad paprika med skinkfyllning, 2 portioner
2 snackspaprikor
½ gul lök
1 burk hela champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 pkt rökt skinka à 200 g
1 dl crème fraîche
salt, vitpeppar
persilja
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Halvera paprikorna och kärna ur dem. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs i en kastrull i lite matfett. Pressa i vitlöken. Skär skinka i mindre bitar och blanda ned i kastrullen. Rör i créme fraîche och låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar och persilja. Fördela röran i paprikorna. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och paprikorna fått lite färg.
Låt svalna lite och servera med förslagsvis sallad och vitlökssås.