Kanelbullemuffins
Datum: 2016-07-08 Tid: 07:53:00
Igår blev det en liten utflykt tillsammans med Elisabeth och Kristin. Vi brukar ju för det mesta ses tillsammans med våra respektive men igår var det bara vi tre, utan partners, barn eller husdjur. Vi tog cyklarna ut till Storkasberget, promenerade upp till toppen och gofikade med kanelbullemuffins, drömmar och hemgjord flädersaft. Så mysigt! Kanelbullemuffinsen hade Elisabeth gjort och receptet hade hon hittat i Tidningen Hembakat (länk).
Kanelbullemuffins, ca 12 st
100 g smör, rumsvarmt
2½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt
Garnering
kanel
strösocker
Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
Gör fyllningen. Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel. Fördela smörblandningen ovanpå smeten i muffinsformarna. Fyll formarna med mer smet till ca ¾. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins. Grädda mitt i ugnen i ca 13–16 min.
Kommentarer
Trackback